Eredeti Mozart-kéziratra bukkantak az OSZK-ban
RTL Klub
2014-09-09
„A kottáról szakértők megállapították, hogy valóban Mozart kézírása - így az értéke felbecsülhetetlen. Most először mutatták meg kamera előtt, a kutatókon kívül eddig senki sem láthatta az értékes kéziratot.”
Összhang. A zenei élet aktualitásai
Bartók Rádió
2014-11-19
„Nem csupán számos előadásjelet, de téves ritmusokat, sőt, hibás hangokat is ki kell majd igazítani.”
Nemzetközi szenzáció: Mozart-kézirat az OSZK-ban
Magyar Nemzet Online
2014-09-08
„A szonáta Wolfgang Amadeus Mozart legismertebb művei közé tartozik. Előadása ugyanakkor számos problémát vet fel, a zeneszerző eredeti kéziratának ugyanis mindeddig csak a legutolsó lapja volt ismert – ezt Salzburgban őrzik –, a nyomtatott kiadások pedig sok tekintetben pontatlanok.”
Ismeretlen Mozart-kéziratot találtak az OSZK-ban
Népszabadság Online
2014-09-08
„Nemzetközi szenzációnak számít, hogy az Országos Széchényi Könyvtár gyűjteményében Mozart egyik legnépszerűbb szonátájának eredeti kézirattöredékét fedezte fel a Zeneműtár vezetője – jelentette be hétfőn egy lapunkhoz is eljuttatott közleményben a könyvtár.”
Szonáta a könyvtárból
Heti Válasz, 2014, 14. évf. 40. sz., 6 o.
2014-10-02
„Az egyik kottán ismerősnek tűnt a kézírás, a világosbarna szín. Sok fakszimilét láttam, s derengett, hogy hasonlóval már találkoztam. Aztán olvasni kezdtem a kottát, és ráismertem az A-dúr szonátára.”
„Húszévente egyszer fordul elő ilyen szenzáció”. A most megtalált Mozart-kézirat titkai
Heti Válasz Online
2014-10-03
„Nem kerestem ezt a kéziratot, hiszen nem is tudtunk arról, hogy létezik. De sejtettem: az 1802-ben alapított könyvtárban találkozhat meglepetésekkel az ember, az elődök által azonosítatlanként félretett kézirattöredékek között.”
More Hungarian press coverage